כשאנחנו מגיעים הביתה בסוף יום כל מה שאנחנו רוצים זה לשבת ולהירגע במקום הבטוח שלנו. פינת האוכל הקטנה בבית, או אולי פינת הקפה.
הספה המפנקת והרכה שאנחנו כה אוהבים 'לצנוח' אליה, ועוד פינות נעימות בבית שאנחנו אוהבים. עיצוב הבית מאז ומעולם היה דבר שאנחנו אוהבים לעשות, זה רק טבעי שנרצה להפוך אותו למקום הכי נעים והכי פסטורלי שאנחנו מכירים. ואנחנו יודעים בדיוק איך תעשו זאת.
משדרגים ונהנים
ההחלטה לשדרג את פינת האוכל בבית היא החלטה מאד חכמה, וגם מוצדקת. אך אם אין הרבה מקום יש מגוון של שיטות לעיצוב. שולחן אוכל קטן הוא לא בעיה, אם כי יתרון בסיטואציות מסוימות. כי בתחום של עיצוב פינות האוכל או הסלון, או פינות קפה יש מגוון של פריטי ריהוט בעיצובים קלאסיים ואלגנטיים.
עבור עיצוב הבית ישנם גם אנשי עיצוב פנים, שזה בעצם מה שהם למדו. אתם יכולים לשכור את שירותיהם לצורך עיצוב הבית. או שאתם יכולים לקחת השראה ממקומות שאהבתם ולעצב לבד. כך או כך, חשוב שתדעו שאמנם זאת נראית פעולה פשוטה. אך היא כלל לא. היא מצריכה הרבה יצירתיות, חדות, וכמובן עירנות.
פינת האוכל בבית, מה באמת תפקידה?
לפני הכל, מדובר על נקודה מאד מרכזית בבית שלא משמשת רק לאוכל. אמנם קוראים לה פינת האוכל, אך היא משמשת להכנת שיעורי בית, לעבודה. לקפה, לשיחות חולין, לישיבה רגל על רגל בלילות ולשיחות נפש.
לא בטוח שרק האוכל הוא מה שמיועד להיות עליה. בתור נקודה כה מרכזית, היא מאגדת ומאחדת את כל בני הבית בין אם ביחד, ובין אם בנפרד. גם שולחן אוכל קטן יכול להוות חיבור גדול, כי הוא בסך הכל פינה נעימה ופסטורלית שמאחדת את כל בני הבית ביחד.
אז איפה באמת אוכלים?
כולנו כבר יודעים, האכילה בבית היא כבר מזמן לא רק בפינת האוכל או בשולחן המטבח. אנחנו אוכלים בחדרים, בסלון, במרפסת, בחצר, ולפעמים אפילו מתפרעים ואוכלים בחדר השינה. וכן, אפילו במיטה. נכון שזה אירוני? כי אחרי הכל היא נוצרה מלכתחילה כדי שנאכל עליה. ואנחנו הפכנו אותה למרכז הבית, אבל פחות עם אלמנט האוכל.
לסגנון העיצוב של פינת האוכל בטח כאשר יש שולחן אוכל קטן יש משמעות מהותית. היא חלק מהבית, לכן חשוב שהיא תהיה גם תואמת לעיצוב הבית. בנוסף יש גם דרישות נוספות אם היא צמודה למטבח פתוח, שתהיה תואמת לסגנון ועיצוב המטבח.
איך לבחור את עיצוב השולחן המושלם לכם
- השולחן שאתם בוחרים חייב להיות עמיד. זאת אומרת שאם נשפכים עליו נוזלים הוא לא ינזק ואפשר יהיה לנקות אותו בקלות. בנוסף, שיהיה עמיד לחבטות. אחרי הכל אנחנו יודעים שלא רק אוכלים עליו.
- כשאתם בוחרים שולחן בחרו גוונים שעושים לכם טוב. אתם הולכים לבלות עם השולחן הזה שנים רבות, מומלץ שתבחרו את הסגנון והצבעים שאתם אוהבים. אל תתפשרו על תחושת הבטן שלכם.
- עיצוב השולחן הוא לא רק עיצוב השולחן עצמו, אלא גם סביבת השולחן. אם יש קירות ריקים אפשר למלא אותם באומנות איכותית, או לצבוע בצבעים ססגוניים. שטיחים מקיר לקיר או פרקט, ואפילו מדבקות קיר או תאורה מיוחדת. כל אלו יוצרים אווירה נהדרת, לא שגרתית ומעניינת.
כמו פעם, אבל אחרת
בעבר בשנות השישים שולחנות האוכל היו למעשה שולחנות קטנים הממוקמים במטבח. לא היו פינות עבור שולחנות אלו, בעיקר גם כי הבניה לא אפשרה מספיק מקום לשם כך.
שנות השבעים הגיעו עם בשורות וכך התפתח הטרנד של פינות האוכל. אנשים החלו לשבת ולאכול ליד השולחן הממוקם בפינה הרלוונטית והמאובזרת. כך אותן פינות האוכל הפכו להיות מרכז הבית.
בשנות השמונים כבר החלו לבנות על פי מ"ר החלה אותה פינה מעוצבת לקבל לא רק מקום משלה, אלא גם מידות משלה. וכך המודרניזציה בעיצובים נכנסה אלינו אל תוך הבית, ואל תוך הלב.
חומרי הגלם שהשתמשו אז כמו היום הם עץ איכותי שמאז ומתמיד שימש כחומר יצירה עמיד. פורמייקה, עיצובים שונים בצבעים ופלטות זכוכית דקות או עבות, מחוסמת כמובן.
למעשה, החומרים נשארו אותו הדבר, העיצובים משתנים עם התקופה. כמו כל אומנות טובה.
עיצובים קטנים, רעיונות גדולים
רכישה של פינות האוכל המעוצבות בין אם הן גדולות ובין אם הן קטנות כיום לא מחייבות להיות סט. האקלקטיזם הביא בשורות חדשניות ומרעננות של שילוב רהיטים מסגנונות שונים ביחד.
כך שאתם יכולים למעשה לבחור כורסאות עץ קטנטנות ומרופדות, לצד שולחן בצבע שאינו דומה לשולחן העץ כלל. או צבע שולחן שלא דומה לדקורציה המונחת עליו.
כשאתם בוחרים עיצוב, רצוי כמובן גם להתייעץ עם אנשי המקצוע המתאימים. ישנם אנשים ששוכרים את שירותיהם של מעצבי פנים לצורך העניין. וישנם אנשים שלמעשה מעצבים בעצמם, דרך דוגמאות של מגזינים.
כך או כך, הרכישה חייבת להיעשות אצל מותגים המתמחים בתחום הריהוט. ראשית, כי אתם יודעים שיש לכם עם מי לדבר. יש שירות לקוחות, יש צוות מכירה, ויש גם שירות של אחריות ותיקונים. ושנית, אנשים המתמחים בתחום יודעים בדיוק איך להתאים לכם את הריהוט הנכון.
כך שבכל סיטואציה ולא משנה מה תקנו, אתם יוצאים מרווחים גם לגבי ההון האנושי שמלווה אתכם. וגם לגבי הריהוט האיכותי שאתם רוכשים.